GÖR SÅ HÄR FÖRSTA GÅNGEN DU PRÖVAR!

Det finns några knep som du bör känna till innan du provar dina NOOH NOOHs för första gången. För short chaps följer du punkt 1 och 3.

1. STRETCHA SKAFTET
Vårt material är stretchigt i skaftet och därför är det viktigt att du stretchar skaftet innan du sätter på dig stöveln. Du drar helt enkelt i det uppknäppta skaftet så att materialet töjer sig på bredden i skaftet.
 

2. TRAMPA I FOTEN REJÄLT
När du satt foten i ridstöveln ska du stampa till så foten åker hela vägen fram mot tån. Det blir då betydligt lättare att dra upp dragkedjan och den riskerar inte att fastna i strumpan.

3. JOBBA LÅNGSAMT, STRESSA INTE
Det är viktigt att komma ihåg att vårt material anpassar dig efter dig och med hjälp av kroppens värmen så vidgar det sig. Därför är det superviktigt att du, om det är tight, drar upp dragkedjan i etapper. Dra upp den tills det tar stopp och låt den vila några minuter innan du fortsätter att dra upp dragkedjan. När stöveln är uppdragen så ha på dig den ett tag. Du kan självklart rida i den direkt.Tack vare materialminnet så kommer stöveln nu vara anpassad till ditt ben och även om det kändes omöjligt i början så har du antagligen hittat precis rätt storlek!

PASSFORMSGUIDE

ÄR RIDSTÖVELN FÖR LITEN/STOR I FOTEN?
Ofta kan vi lösa passformsproblem i fotdelen genom att vi skickar nya innersulor och/eller en hälkil till dig. Om stöveln känns lite för stor i foten så löser en tjockare innersula problemet perfekt. Om stöveln är lite för trång i foten kan vi skicka en tunnare innersula och då kommer det problemet också lösas. Därför är det viktigt att du kontaktar oss INNAN du skicka tillbaka stöveln då problemet oftast enkelt kan lösas med att vi skickar dig nya innersulor.

Du kan prova hemma att ta ur innersulan för att känna efter vilket extra utrymme foten får. Har du en tunnare sula hemma kan du såklart använda den. Försök att laborera dig fram till vad som passar dig bäst.

ÄR RIDSTÖVELN FÖR HÖG?
Det viktigaste är att ridstöveln inte är för låg, hellre för hög än för låg. Om stöveln känns lite för hög så kan vi skicka hälkilar som du kan använda i början.


HUR STOR SKILLNAD ÄR DET MELLAN STORLEKARNA?
Generellt kan du tänka att om du går upp en skostorlek, ex. från 39 till 40 så blir stöveln också 0,5 cm högre och 0,5 cm bredare i vaden. Går du från 39 till 38 så blir den 0,5 cm lägre och 0,5 cm tightare. 

Är det så att du har ex. 39 2 HIGH och den sitter väldigt tight och du undrar om 39 3 HIGH är bättre så kan du räkna på att skillnaden mellan vidderna inom samma skostorlek skiljer 1,5-2 cm. Det är alltså rätt mycket om du upplever att stöveln kanske är lite, lite för tight. Får du inte alls ihop dragkedjan så bör du gå upp en storlek i vaden.

Ett annat exempel kan vara att skostorlek 39 2 HIGH känns lite för trång i foten men är perfekt i höjden och vidden. Då ska vi byta ut din innersula så du får mer plats i foten och vi ändrar inget annat. Eftersom vi lägger i en tunnare sula kan stöveln bli några millimeter högre men om det inte önskas så löser en hälkil det.

Du kan prova hemma att ta ur innersulan för att känna efter vilket extra utrymme foten får.


BYTA TILL ANNAN STORLEK?
Om du vill byta till en annan storlek så ber vi dig kontakta oss först så kan vi reservera den andra storleken åt dig. Om du har brådis med att få de nya stövlarna så rekommenderar vi att du lägger en ny beställning och sedan returnerar ditt andra par. Det går mycket snabbare än om vi behöver vänta in din retur innan vi kan skicka ut bytet.


RETUR AV RIDSTÖVLAR INOM 30 DAGARS PRÖVOTID
Du får prova ridstövlarna under 30 dagar men du måste kontakta oss på support@noohnooh.com och skicka tillbaka stövlarna inom denna tidsperiod för att kunna utnyttja din rätt att få lämna tillbaka använda ridstövlar. Prövotiden inkluderar endast ridstövlar, ej skor och short chaps.


30 DAGARS ÖPPET KÖP
Om du önska returnera dina produkter kan du göra det inom 30 dagar från det att du hämtat ut din order. Samtliga produkter ska returneras i nyskick med tillhörande dustbag. Har du fått annat tillsammans med din order, ex ett schabrak vid köp av ridstövlar så ska det oanvända schabraket också skicka tillbaka. Använd retursedeln som du fick i din order. Har du tappat den kan vi mejla dig en ny.


Du når oss smidigast på support@noohnooh.com eller i vår chatt som du hittar på hemsidan.