STORLEKSGUIDE

Vi förstår att det kan verka svårt att hitta rätt storlek när man beställer stövlar online och därför har vi förenklat processen så att du ska känna dig trygg med ditt storleksval. Du kan välja mellan att använda vårt egna NOOH NOOH-måttband eller att mäta ditt eget ben och sedan läsa av din storlek i vår tabell.


OBSERVERA att vår tabell utgår från KROPPSMÅTTEN, inte från måtten på stöveln.

VI REKOMMENDERAR ATT DU SKRIVER UT I FÄRG

ALTERNATIV 1

ANVÄND VÅR STORLEKSTABELL

1. Se till att du har ridbyxor och ridstrumpor på dig.

2. Mät omkretsen på VADEN där du är som vidast och sedan mäter du HÖJDEN från hälen hela vägen upp till knävecket. Se till att du mäter ända nerifrån golvet så ditt mått inte blir för kort.

3. Nu ska du läsa av tabellen (vi rekommenderar att du skriver ut den i färg) genom att först lokalisera din vanliga SKOSTORLEK i de vita fälten. Är du mellan två storlekar på foten ska du välja den STÖRRE storleken.

4. När du identifierat din skostorlek ska du läsa tabellen HORISONTELLT och hitta ditt VADMÅTT i något av de gula fälten. Hamnar du mellan två vidder ska du välja den SMALARE vidden. Här är du alltså antingen en SIZE 1, 2, 3 eller SIZE 4. Ringa in din storlek.

5. Nu ska du läsa av din HÖJD i de grön/blå fälten. Här är du antingen en LOW eller en HIGH. Är du mellan två höjder väljer du den HÖGRE höjden.

Ex. skostorlek 39 med 34 cm i vaden och 48 cm på höjden ger storlek 39, 2 HIGH

ALTERNATIV 2

ANVÄND VÅRT FÄRDIGA MÅTTBAND

1. Ladda ner filen och skriv ut det i FÄRG. Välj filen för 36 - 38 eller 39 - 41. Du behöver ha sax och tejp redo!

2. Kontrollera att du har skrivit ut korrekt storlek genom att placera ett betalkort på arket. Är det samma storlek är du rätt ute.

3. Följ instruktionerna på måttbandet. Klipp och tejpa.

4. Ha ridstrumpor och ridbyxor på dig. Börja med att lokalisera din vanliga SKOSTORLEK på måttbandet. Är du mellan två storlekar på foten ska du välja den STÖRRE storleken.

5. Mät sedan din vad och din höjd med vårt måttband. Läs av din storlek och din höjd.

6. Klart!

KOM IHÅG ATT DU HAR

30 DAGARS PRÖVOTID

För att du ska känna dig extra trygg erbjuder vi dig att rida i stöveln under 30 dagar. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

Dessutom är det GRATIS FRAKT på alla ridstövlar.