VÅRT UNIKA MATERIAL

Vi har utvecklat materialet i ridstövlarna och stallskorna helt själva och är därför ensamma i världen om att kunna erbjuda ridstövlar med dessa unika egenskaper. För oss var det viktigt att behålla utseendet av genuint läder och även ett tränat öga har ytterst svårt att skilja vårt material från kalvläder.

MATERIALETS UNIKA EGENSKAPER

VATTENTÄT

En traditionell ridstövel i läder ska inte utsättas för väta, smuts, lera eller starka kemikalier som uttorkande tvål och ammoniak. Vårt material är speciellt utvecklat för att möta alla de påfrestningar som vi ryttare möter i vår dagliga miljö. Tänk vad smidigt det är att du nu kan spola av ridstövlarna när du spolar av hästen.

PERFEKT PASSFORM

Materialet i skaftet på våra ridstövlar stretchar upp till 3 cm, vilket gör att stöveln formar sig runt ankeln och benet vilket ger en snygg, tajt passform med mycket bra stöd.

Materialet ger optiskt intrycket av kalvskinn.

ÖKAD HÅLLBARHET & RIVSTYRKA

Vårt material har en extremt hög nötningsbeständighet och rivstyrka vilket betyder att det inte nöts ner med samma hastighet som läder.

En ridstövel är en investering och då ska den också hålla länge.

BEKVÄM FRÅN FÖRSTA STEGET

Tänk att aldrig behöva "gå in" en ridstövel igen. Tänk att slippa alla skavsår nya ridstövlar innebär. Ja, nu är det möjligt.

Vår ridstövel är skön som en sneaker och tack vare vår padding i knävecket kan du ha höga stövlar utan att få skavsår i knävecket.

Du kan utan problem ha på dig stövlarna 10 timmar i sträck.

BEHÖVER ALDRIG PUTSAS

Ridstövlarna kräver ingen speciell omvårdnad. Det räcker att du spolar av dem eller tar en wet-wipe. Om de är riktigt smutsiga kan du använda lite diskmedel och en trasa för att torka av dem. Du ska absolut inte putsa dem med lädertvål eller använda läderolja.

Vill du få extra glans kan du spreja lite pälsglans på utsidan av stöveln.

FJÄDERLÄTT

Det är detaljerna som räknas och våra ridstövlar väger avsevärt mindre än traditionella läderridstövlar.

Dessutom kan stöveln rullas ihop så du får lätt med dig dem i ryggsäcken när du ska iväg.

EN INSIDA SOM TAR HAND OM FUKTEN

Stövlarna har en insida i Coolmax, ett fukttransporterande material som håller dig torr under hård fysisk aktivitet. Fibertrådarna hos Coolmax är avlånga och räfflade vilket gör att fukt transporteras bort effektivt.

INTEGRERAD SÄKERHETSSULA

Alla våra stövlar har en integrerad magnetisk säkerhetsfunktion inbyggd i sulan som varken syns, känns eller märks men som gör dem kompatibla med alla magnetiska stigbyglar på marknaden. En smart funktion för dig som rider med magnetstigbyglar.

KAN ÅTERVINNAS

Miljöaspekten är viktigt för oss och våra ridstövlar kan faktiskt återvinnas genom att de mals ner till granulat. Därefter skapar vi stövelupphängare av återvunna ridstövlar. Fiffigt va? Som tack för att du skickar in dina gamla ridstövlar får du en rabattkod att köpa nya stövlar för. På så sätt kan vi erbjuda ett cirkulärt kretslopp som alla vinner på.