VI SKA GÖRA SKILLNAD

VI SKICKAR INTE LUFT

I vårt arbete att jobba så miljömedvetet vi kan, är förpackning och transport en viktig faktor och vi vägrar skicka luft.

Med det menar vi att alla våra sändningar är så komprimerade det bara går. I vanliga fall när tillverkarna exporterar stövlarna ryms det endast sex par ridstövlar i varje kartong. Våra stövlar däremot skeppas ihoprullade både från fabriken och ut till dig som kund. På så sätt får vi plats med tre gånger så många par stövlar i varje kartong.

Detta smidiga sätt att rulla stöveln betyder givetvis att du också kan förvara dina stövlar ihoprullade när du är på språng. Nu slipper du otympliga stövelväskor.

EN INVESTERING SOM SKA HÅLLA

Vi har funderat över varför man egentligen tillverkar ridstövlar i läder och vi har inte kommit fram till något bra svar på den frågan. Antagligen har tillverkare inte funderat i dessa banor tidigare eller så har man inte lyckats framställa ett alternativt material. Gamla traditioner och "så har det alltid varit" kan säkert också spela in.

Stallmiljön är påfrestande på flera plan och det är något vi inte kan ändra. Det kommer alltid finnas ammoniak i hästens kiss och vi kommer alltid mocka. Det kommer alltid vara mer eller mindre geggigt i hagarna och blött på utebanorna.

Läder är ett fantastiskt material men ska användas inom rätt områden. Träns är ett lysande exempel där vi VILL att lädret brister om hästen skulle trampa på tygeln eller fastna med sidostycket. Ridstövlar däremot vill vi ju INTE att de går sönder eller torkar ut för att vi har stöveln i en miljö materialet inte är ämnad för.

Det finns en anledning till varför "gubbar" trär på galoscher över sina dyra läderskor när det regnar ute. Med det menar vi INTE att "gubbar" är smartare än oss kvinnor utan att det är vida känt utanför hästvärlden att läder och väta inte är en bra kombo.

En ridstövel är en dyr investering och ska hålla länge och genom att skapa en produkt som är gjord FÖR vätan och blötan, försöker vi bidra till en långvarig användning och därmed även en minskad konsumtion.

NERMALDA RIDSTÖVLAR BLIR NYA PRODUKTER

Här ser du granulat av nermalda ridstövlar. Vanligt läder kan inte återvinnas på samma sätt utan vi kan som världens första ridsportmärke erbjuda dig som kund möjligheten att återvinna utnötta ridstövlar och därmed vara med och göra skillnad.

SÅ HÄR ÅTERVINNER DU DINA RIDSTÖVLAR

1 | SKICKA IN DINA STÖVLAR

När du efter lång användning har nött ut dina ridstövlar kan du skicka tillbaka dem till oss.

2 | FÅ EN RABATTKOD

När vi mottagit stövlarna får du en rabattkod mejlad till dig som du kan använda för att köpa nya ridstövlar.

3 | STÖVLARNA MALS NER

Stövlarna mals ner till granulat i södra Sverige.

4 | EN NY PRODUKT FÖDS

Av granulatet skapar vi en stövelupphängare som är perfekt för sadelkammaren, lastbilen eller hästtransporten.

"Startar du bolag idag måste miljöaspekten vara en ledstjärna."

Karin Bjärle & Pernilla Schönbäck